Å flytte til skyen, eller ikke – det er spørsmålet!

WPImages-ArrowSign_blog-1

Forestill deg en verden der din virksomhet til enhver tid kan utnytte den løpende utviklingen av teknologi, uten at det påvirker driftskostnader eller krever nye innkjøp av hardware.

Skrevet av: Redaksjonen

Forestill deg en verden der du kan flytte rundt på lisenser, som om det var legoklosser, hvor alt hele tiden er oppdatert med det siste innen sikkerhet. Disse tankene vil gi  virksomheten din helt nye muligheter til å fornye, utvikle og forandre, uten å støte på flaskehalser. Men, er dette bare en drøm?

De dynamiske effektene av en skyløsning gjør faktisk drømmen din til virkelighet. Ved å flytte opp i skyen sier du farvel til siloene og gjør forretningsutviklingen langt mer smidig – ikke kun på driftskostnader og annen kostnadsstyring, men også på fleksibilitet, skalering og automatisering.

Det finnes ikke én virksomhet som over litt tid har behov for akkurat samme løsning. Med en skyløsning har du muligheten til å opp- og nedjustere etter eget behov. Du kan selv vurdere hvordan skyen skal bidra til f.eks. økt innovasjon, besparelser og frigjøring av ressurser, samt velge bort det som ikke gir verdi for virksomheten.

Banner_1250x900_Last-ned-guide_nettside_NO

11 grunner til å vurdere en skyløsning

 1. Mulige tidsgevinster/besparelser: I skyen kan du enkelt sette opp en database og være i produksjon på få timer. Eller du kan få nye services og testmiljøer på ganske få minutter.

 2. Mulige ressursgevinster: Det er ofte store besparelser å hente, da du kan frigjøre egne ressurser til å jobbe med annet verdiskapende og innovativt arbeid. Du kan samtidig kutte kostnader på eksterne konsulenttimer.

 3. Forbedring av IT-drift: Du får samme supportnivå på en skyløsning som
  on-prem, uten og måtte investere i ny infrastruktur.


 4. Skalering etter behov: Skyen tilbyr i prinsippet uendelig skalering av computerkraft og lagringsplass. Går du inn i en hektisk periode med mange besøk på din hjemmeside kan du oppjustere kapasiteten. Omvendt kan du nedjustere når dine data ikke er i bruk f.eks. om natten.

 5. Agile strategier: Skyen gjør det mulig å skifte ut og opp- og nedgradere med tanke på egne forretningsstrategier. Du kan raskt agere og eksekvere dine oppgaver.

 6. Enkelt vedlikehold: Du reduserer kraftig tiden på nødvendig patching, oppgradering og vedlikehold.

 7. Automatisering: I skyen kan drift, utvikling og koding av infrastruktur enkelt automatiseres.

 8. Sikkerhet: I en skyløsning er datasikkerhet og GDPR planlagt inn i arkitekturen fra dag én.

 9. Forbedret latency: Forsinkelser og lagging blir vesentlig redusert som følge av en større kapasitet i skyen.

 10. Unngår uventede regninger: I skyen er forbruket transparent, og du kan hele tiden se ditt eget forbruk. Du unngår regninger du ikke visste om, og får bedre oppfølging av ditt budsjett.

 11. Pay as you consume: Du betaler først for lisenser når de tas i bruk. Du slipper å betale for dyre lisenskostnader på forhånd, men betaler i stedet for det du benytter underveis.

Ønsker du å få mer innsikt eller informasjon om å flytte til skyen?

Ta kontakt med oss, så kan vi sammen gå igjennom hvilke fordeler skyen kan gi dere.

 

KONTAKT OSS