5 tips som forenkler administrasjon av din SQL Server

SQL_blogginnlegg-3

De som jobber med SQL Server vet at det å kontrollere den manuelt kan være krevende, men å manuelt kontrollere mange SQL Servere er en veldig tøff oppgave!


For å hjelpe deg i din arbeidshverdag gir vi deg 5 enkle tips til hvordan du kan spare tid, og samtidig øke kontrollen over dine SQL Servere.

Skrevet av: Redaksjonen

1. Database e-post & operatører

Konfigurer database e-post slik at du har mulighet til å sende e-post ved å bruke prosedyren sp_send_dbmail, men først og fremst for å kunne konfigurere operatør som du benytter i SQL Agent for varslinger. Ved å bruke operatør trenger du bare å endre e-postadressen på et sted i tilfelle organisatoriske endringer.

1-Database Mail Configuration

2. Varsler

Ved å konfigurere varslinger kan SQL Server sende meldinger til en operatør når det skjer feil, eller feil av en viss alvorlighetsgrad inntreffer.

Ettersom noen feil kan være kritiske får du beskjed om dette så raskt som mulig for å unngå driftsforstyrrelser, eller at situasjonen forverres. Du vil garantert ha melding om alle feil som har en alvorlighetsgrad 19 til 25, samt feilkode 823, 824 og 825 så raskt som mulig.

2_New Alert

3. Varslinger for jobb

For å slippe og kontrollere at jobben til alle SQL Agents går som det skal, kan du konfigurere dette slik at de sender beskjed til en operatør og/eller til Windows applikasjonslogg.

3-job properties

4. Planlagt databasevedlikehold

Databaser har behov for løpende vedlikehold for blant annet:

  • Kontroll av korrupsjon
  • Indeksdefragmentering
  • Oppdatering av statistikk

En vanlig løsning er å benytte seg av er Ola Hallengrens Maintenance Solution; https://ola.hallengren.com. Dette skriptet oppretter SQL Agent jobb som du kan planlegge for å ta sikkerhetskopier, kontrollere korrupsjon, defragmentere indekser og oppdatere statistikk. De forskjellige jobbene kan konfigureres på en rekke måter, men for mange er standardkonfigurasjonen tilstrekkelig.

5. Policy Based Management

Noen server-, database- eller tabellinnstillinger krever mer vedlikehold enn andre. For å lette administrasjonen ytterligere, og unngå å måtte sjekke disse manuelt fortløpende, bør du ha klare regler for innstillingene. Reglene er satt opp i "Policy management", og kan forhindre eller rapportere avvik fra retningslinjene.

Nedenfor er noen eksempler på databaseregler:

  • AutoShrink er feil
  • AutoClose er feil
  • PageVerify er Checksum

5-Database-Settings-1

Nå som du har lest våre 5 tips håper vi at dette bidrar til at du kan forenkle din arbeidshverdag, og samtidig øke kontrollen over dine SQL-Servere.

Trenger du hjelp?

Kontakt oss gjerne om du trenger hjelp med SQL Server, databasen din, eller hvis det er noe annet du tenker på som vi kan hjelpe deg med.

KONTAKT OSS  

Les om: Hvordan takler din bedrift en datakrasj?>

Les om: Har du sikret databasemiljøet ditt godt nok mot datatap og nedetid? >

Les om: SYSCO sine tjenester for sikker drift og overvåkning av for­ret­nings­kritis­ke systemer >