Har vi overhode brukt for en IT-avdeling, hvis vi flytter i skyen?

WPImages-DataCenter-1920x1080px-RGB-01

Når det er så mange fordeler ved en skyløsning, er det nærliggende å spørre seg selv om skyen passer seg selv i den grad at IT-avdelingen blir overflødig. Og har avdelingen den rette kompetansen? Men, først la oss «fly over skyen», og se dette i et helikopterperspektiv.

Skrevet av: Redaksjonen

Det er ingen hemmelighet at det stilles nye, og annerledes krav, til bemanning av ressursene i en IT-avdeling med en skyløsning. Men, du risikerer å «brenne deg på fingrene» hvis du tror utelukkende at det er besparelser å hente ved å flytte til skyen.

I virkeligheten oppstår det mange nye muligheter, som gjør at det er ekstra behov for kunnskapsrike og flinke IT-spesialister. Du går vekk i fra vedlikehold og drift som du kjenner til fra on-prem, da skyapplikasjonene er bedre bygget opp. Dette frigjør store ressurser til utvikling av forretnings-applikasjoner og annen verdiskapende IT-arbeid i din skyløsning – og det er nettopp dette din IT-avdeling skal jobbe for.

Det er også veldig sjelden at virksomheter ender med en hyllevare, som kan kjøres uten en IT-avdeling. Produktet vil tvert imot være komplekst og tilpasset din virksomhets forretningsbehov.

Hvordan kan IT-avdelingen oppnå et ”sky-mindset”?

Innse at det er et stort steg å gå fra en on-prem løsning til en skyløsning – selv for erfarne IT-medarbeidere. Skyen inneholder helt nye verktøy og teknologier på en ny plattform, og det krever en stor porsjon med tilvenning.

En "sky-organisasjon" kjennetegnes best ved at de ikke henger igjen i gamle vaner og vedlikehold, men har et stort fokus på utvikling og design i skyen. Dette betyr ikke nødvendigvis at avdelingen har behov for nye ressurser, men at ansatte er endringsvillige og tør ta tak i andre nye utfordringer og arbeidsoppgaver med et nytt fokus.

En skyløsning skaper ikke bare nye muligheter for IT-avdelingen, men også på tvers av virksomheten. Det er en game changer når mange teknologier jobber sammen – og det blir muligheter for å teste nye ideer, verktøy og analyser.

Det er ikke bare IT-avdelingen som trenger tilvenning, men også resten av virksomheten må kunne løsrive seg fra et on-prem mindset. Det er minst like viktig å fortelle om skyens sanne verdi til hele virksomheten, og ikke bare til IT-avdelingen. Det er til syvende og sist den måten man samlet oppnår et «sky-mindset»

Banner_1250x900_Last-ned-guide_nettside_NO

Har du behov for hjelp til å oppnå et felles "sky-mindset"?
Du er mer enn velkommen til å kontakte oss i SYSCO - helt uforpliktende!

KONTAKT OSS