Integrasjoner er nøkkelen til suksess med skytjenester

Anders-Borchsenius-SYSCO

Microsoft Ignite er et av årets teknologiske høydepunkter for SYSCOs Microsoft-konsulenter. Budskapet fra Microsoft på årets Ignite tyder på økt kompleksitet i fremtidig IT-arkitektur.

Skrevet av: Redaksjonen

– At Satya Nadella (konsernsjef i Microsoft) mener at verden har nådd toppen i forhold til sentralisert datakraft, synes jeg var den mest spennende nyheten fra årets Microsoft Ignite, sier Anders Borchsenius, direktør for Integration & Development i SYSCO (bildet).

Sammen med flere av SYSCOs konsulenter, blant andre sjefkonsulent Pål Stian Bendiksen, fulgte Borchsenius nøye med på årets Ignite. Han forklarer konsekvensene av at datakraften blir desentralisert.

– Det betyr at mer av datainnhentingen og databehandlingen vil skje i sensorer, enheter og datamaskiner ute i felten i stedet for i store datasentre. Det vil igjen stille store krav til integrasjoner, datastrømteknologi og løsninger for analyse av data fra mange ulike kilder. Alt dette er områder SYSCO satser mye på, fortsetter Borchsenius.

Han legger til at det ikke er noen tvil om at skytjenester er kommet for å bli. I 2021 har de fleste virksomheter innsett at hastigheten i utviklingsprosjekter og fleksibiliteten disse tjenestene tilbyr langt overgår tradisjonelle on-premises løsninger. Dette handler i stor grad om å ta i bruk ferdigproduserte løsninger i stedet for å bygge alt selv.

– Virksomheter tar i bruk stadig flere skytjenester. Dermed stilles det stadig større krav til en god integrasjonsstrategi for å knytte skybaserte forretningsapplikasjoner og datakilder sammen, sier skyekspert Borchsenius, som har jobbet med skytjenester i både KPMG og Microsoft.

Spisse løsninger som løser konkrete behov

Teknologien bak skytjenestene er i seg selv ikke revolusjonerende. Det handler mer om leveransemodellen, som i større og større grad aksepteres av norske virksomheter. Bedrifter kjøper stadig flere, mer spissede løsninger som dekker et spesifikt behov. Man trenger en applikasjon som løser en forretningsprosess – en enkel tjeneste for å løse en enkel oppgave.

– Utfordringen for bedriftene blir å putte byggeklossene sammen, å integrere tjenestene med ulike datakilder, sier sjefkonsulent Pål Stian Bendiksen og fortsetter.

– Når man fremover benytter seg av disse skytjenestene for å bygge egne systemer på toppen av tjenestene, er det viktig å huske på at det er gjenbruk av data som gir den store verdien for virksomheten.

Et stort økosystem av API'er

Det selskaper som Microsoft, Amazon og Google har gjort riktig de siste 10 årene er å koble alle disse små tjenestene sammen til et stort økosystem gjennom åpne API’er.

– Bruken av moderne mikrotjeneste-arkitektur er appellerende for mange virksomheter ettersom det reduserer risiko i utviklingsprosjekter, knytter utvikling tettere til forretningen og bryter ned siloer. Det stiller derimot større krav til en god integrasjonsstrategi for å knytte et stadig økende antall forretningsapplikasjoner og datakilder sammen, understreker Bendiksen.

Direktør for Integration & Development, Anders Borchsenius, legger til: 

Dette var noe av grunnen til at jeg ønsket å jobbe i SYSCO – nettopp for å jobbe med, og videreutvikle kanskje Norges beste integrasjonsselskap. Vi har nå et team som er i stand til å realisere kunders behov for tilgjengeliggjøring av data – uavhengig av teknologiplattform.

Les saken: Anders Borchsenius ny direktør for Integration and Development i SYSCO >

Stadig nye tjenester og nyheter

Mange av de tekniske nyhetene på Ignite var mer infrastrukturorienterte. Fremover vil det være mange spennende nyheter knyttet til data og integrasjon. 23.–25. mai er det Microsoft Build, og Integrate Remote 2021 avholdes 1.–3. juni. Dette er konferansene hvor de fleste nyheter koblet til utvikling og integrasjon skjer.

– Her vil vi sitte klistret til PC-skjermen, sier Bendiksen.

– Det vil de neste 10 årene skje massive endringer i teknologien. Det som forblir viktig for leverandører som SYSCO er å hjelpe virksomheter å se den praktiske anvendelsen av teknologien. Det krever en kombinasjon av bransjekunnskap og evne til å realisere teknologiske suksesshistorier, avslutter Borchsenius.


Les saken: Microsoft Azure de neste ti årene >

Les saken: SYSCO skinner som Microsoft-partner >

Les også: 20% av SYSCOs-ansatte på Azure-skolebenken >

Ønsker du en uforpliktende prat med oss?

KONTAKT OSS