Microsoft Azure Arc bygger bro mellom skyene

Satya Nadella event_07-16satya01WPC2014_Print

Microsoft Azure Arc er limet som gjør at ulike skyløsninger henger sammen. Arc gjør det enklere og rimeligere å velge en multisky-strategi samtidig som man ivaretar legacy-systemer på egne servere, on-prem.

Skrevet av: Redaksjonen

Eget serverrom, privat sky, hybrid sky og IT-løsninger hos de store kommersielle skyplattformene (public cloud). Det er svært sjelden at alle bedriftens IT-tjenester er på én skyplattform. Opp gjennom årene har de aller fleste virksomheter tatt i bruk ulike skytjenester, på flere ulike skyplattformer – og har ofte en blanding mellom private og kommersielle skyplattformer. I tillegg har de fleste virksomheter gamle IT-systemer – legacy-systemer – som ofte driftes i egne datarom.

Et slik IT-landskap kan fort bli både kostbart og uoversiktlig å drifte.

Microsoft Azure Arc – brobygger for skyen

De fleste virksomheter har en stadig voksende portefølje av applikasjoner, databaser og infrastruktur. Legg så «edge» – databehandling i skyens randsone – til dette. I tillegg til at IT-løsningene og -systemene er i ulike siloer.

Det er lett å skjønne at administrasjon, oversikt, overvåkning og sikkerhet blir både komplekst og kostbart.

​​– Det finnes flere måter å håndtere en kompleks hybrid-sky-infrastruktur på, men man mister fort fordelene som var utgangspunktet for at man valgte de ulike løsningene. I tillegg blir det stadig tyngre databehandling i «edge». Tidligere handlet edge-computing mest på Raspberry Pi, sier Anders Borchsenius, direktør Integrasjon og utvikling i SYSCO og en av de fremste ekspertene på Microsoft Azure i Norge.

Microsofts toppsjef, Satya Nadella, sa det slik da han viste frem den nye versjonen av Azure Arc forleden:

Verden blir ikke enklere teknologisk. Mange argumenterer for at kostnadene ved en multisky-strategi er for høy. Legg til «edge» og det blir enda mye dyrere. Det er derfor vi har gjort det mulig med Microsoft Azure Arc å jobbe mot ulike skyplattformer, edge og/eller on-prem-systemer i det samme administrasjonsgrensesnittet»
Satya Nadella, Microsoft

Med Azure Arc får du forenklet administrasjon, raskere apputvikling og enhetlige Azure-tjenester. Du kan enkelt organisere, styre og sikre Windows- og Linux-servere, SQL Server og Kubernetes-klynger i datasentre, i «edge» og i multiskymiljøer direkte fra Azure.

Dette gjør det mulig å overvåke, administrere og sikre miljøene uavhengig av hvor de er eller på hvilken infrastruktur de kjører. Tilsvarende gjelder det for utrulling av applikasjoner og tjenester – det gjøres fra Azure Arc til alle instansene!

Øk innovasjonstakten: Flytt Oracle-systemene til skyen med SYSCOs hjelp – les mer her >

Microsoft Azure Arc – utnytter styrken i ulike skyplattformer

– Tidligere har Microsoft Azure vært veldig sky og veldig Azure. Under sommerens Microsoft Build (Microsofts årlige utviklerkonferanse) var undertonen at man erkjenner at IT-verden er hybrid: den består av mange ulike skytjenester og skyplattformer som vil leve sammen med on-prem/IT-løsninger på gammel serverinfrastruktur i mange år fremover, fortsetter Borchsenius. 

Med andre ord: Bedrifter vil ha noen løsninger i Microsoft Azure, databaser i Oracle Cloud, data og programvare på egne servere. Med Azure Arc omfavner Microsoft det faktum at veldig få bedrifter er på en single cloud, om de da ikke ble etablert som en single-cloud-virksomhet fra starten.

Med Azure Arc kan man også bedre utnytte styrken i de ulike skyplattformene:

  • Google Cloud Platform har det raskeste distribuerte nettverk over hele verden og sin styrke på AI (kunstig intelligens) og analysekapasitet.
  • Amazon Web Services har sine fordeler med bredden av tjenester.
  • Microsoft Azure er best i forhold til forretningsapplikasjoner øker stadig bredden i tjenester og er gode på AI (kunstig intelligens ) og analysekapasitet.
  • Oracle Cloud kjører Oracle databaser raskest, billigst og best.
  • I tillegg har mange virksomheter, og de må ha, databaser og applikasjoner på lokale servere on-prem.

Nyhetene som nå er kommet i Azure Arc understøtter det mange har fokus på for tiden: ønsket om fleksibilitet i hvor man kan kjøre tjenestene dine. Dette gjelder selvfølgelig microservices (mikrotjenester), men også tyngre integrasjonstjenester. Dette åpner opp store muligheter for de bedriftene som allerede har bygget tjenester på de ulike plattformene, sier Azure-ekspert Anders Borchsenius i SYSCO.

Integrasjon er nøkkelen til suksess med skytjenester – les hvordan SYSCO kan hjelpe deg >

Med Azure Arc får man større fleksibilitet knyttet til deployment. Arc gjør det mulig å deploye til ulike miljøer – både on-prem, til andre skyplattformer. og til kubernetes klustre. Mange kan ikke legge mikrotjenester i skyen på grunn av sikkerhet og virksomhetsinterne regler.

Uansett hvor man har systemene eller hvor man ruller dem ut, med Microsoft Azure Arc blir alle administrert i det samme grensesnittet.

Les saken: SYSCO skinner som Microsoft Gold partner >

Ønsker du en uforpliktende prat med oss?

KONTAKT OSS