Skobutikk-kjede med raske skritt til skyen

SYSCO_NilsonGroup_dinsko-butik

Det svenske retail-konsernet NilsonGroup ville unngå å gå skoene av seg på gamle IT-løsninger og samtidig senke kostnadene knyttet til IT-drift. Oracle Cloud ble løsningen med hjelp fra SYSCO. (Foto: NilsonGroup)

Skrevet av: Redaksjonen

– Vi ville unngå utfordringene med gammel infrastruktur i fremtiden. Da er skyen løsningen. Så vi startet med et lite Proof of Concept-prosjekt. Det var suksessfullt. Neste trinn ble et “lift and shift”-prosjekt der vi flyttet hele vår Oracle-stack til skyen, forteller Johan Holmström, IT Operations Manager i NilsonGroup.

NilsonGroup står bak skokjedene ECCO, DinSko, Skopunkten og Nilson Shoes. Kjedene har cirka 200 butikker i Norge, Sverige og Finland og omsetter årlig for nesten 2 milliarder svenske kroner.

NilsonGroup begynte å bruke Oracle-teknologi midt på 1990-tallet. Og frem til i dag har NilsonGroups Oracle-programvare og -maskinvare (Oracle Exalytics Appliance) vært en såkalt on-prem-løsning. Systemene har kjørt på jern som NilsonGroup har driftet selv. I mars 2021 var det på tide å flytte løsningene over på Oracle Cloud.

I skyen på ei helg

Med hjelp fra SYSCO ønsket NilsonGroup å gjøre en komplett “lift and shift” av hele Oracle-løsningen fra on-prem til Oracle Cloud.

Business Intelligence-løsningen var det første NilsonGroup og SYSCO flyttet til skyen. Etter et grundig og vellykket PoC (Proof of Concept) av Oracle Analytics Cloud, som varte i fem måneder, var det på tide å flytte hele Oracle-løsningen til skyen.

– I løpet av en helg flyttet vi våre databaser, WebLogic Suite, Oracle Data Integrator og APEX-miljøet til skyen, forteller IT-direktør Holmström.

APEX (Oracle Application Express) er en utviklingsplattform som gjør det mulig å bygge skalerbare og sikre forretningssystemer. Oracle WebLogic Server er en industriledende applikasjonsserver basert på Java EE.

Les saken: SYSCO er Nordens ledende Oracle-partner >


Doblet datavarehus-ytelsen

Holmström forteller at migreringen til Oracle Cloud har gitt de resultatene man ønsket seg.

 - Selv etter bare noen få måneder i drift ser vi at IT-kostnadene er reduserte.

- Vi har også bedre oversikt over hva vi kommer til å bruke. Det er enkelt å skalere opp og ned og utviklingsplattformen kan vi slå av når vi ikke bruker den, sier IT-direktøren.

Han trekker også frem at om man trenger en ny server for test og utvikling, tar det bare noen minutter å sette den opp. Og datavarehuset i skyen oppdateres på to timer mot fire timer i det gamle systemet.

– Ingen har klaget på ytelsen etter at vi flyttet til Oracle Cloud. Det er et godt tegn, fortsetter Holmström.

– Når du ser tilbake. Er det noe du ville gjort annerledes?

– Vi ville beskrevet våre behov bedre og undersøkt dem grundigere i forhold til automatiske begrensninger. Slik hadde vi fått en oversikt over hva som ville virket og hva vi måtte laget egne løsninger for. Vi ville også beskrevet grundigere alt som er gjort, svarer Holmström.

Han skulle også ønske at han hadde bedre oversikt over integrasjoner, både mot interne systemer og mot eksterne.

- Med erfaringene du har i dag, ville du gjort migreringen til Oracle Cloud på nytt?

- Definitivt, svarer Johan Holmström i NilsonGroup.

NilsonGroup og Holmström har vært en av kundene som har delt sine erfaringer i vår videoserie The Journey to Oracle Cloud. Se opptak fra oppsummeringswebinaret >

Ønsker du en uforpliktende prat med oss?

KONTAKT OSS