SYSCO sørger for at medisinene kommer frem hos Apotek 1

Lars-Denis-SYSCO-Apotek1_ny

År etter år har kundene kåret Apotek 1 til Norges beste apotek. En av grunnene til at kundene er så fornøyde, er rask data- og informasjonsflyt mellom IT-systemene. Denne datastrømmen sørger SYSCO for.

Skrevet av: Runar Vestrheim, VP Consulting i SYSCO
 

Åtte år på rad har kundene kåret Apotek 1 til Norges beste apotek, ifølge Norsk Kundebarometer. Samtidig har apotekkjeden, med over 400 utsalg over hele Norge, ambisiøse mål. Apotek 1 har blant annet åpnet Norges første flyplassapotek og åpnet Norges største apotek i Sørlandssenteret. I disse dager jobber Apotek 1 med å utvikle fremtidens apotek som skal gi en helhetlig og ensartet kundeopplevelse uavhengig av om kundene handler på nett eller i fysiske utsalg. 

Kjernen i Apotek 1s virksomhet er kompetanse og kvalitet. Kompetanse og kvalitet er også stikkordene for at Apotek 1 har valgt SYSCO som IT-partner år etter år. 

– Vi bruker SYSCO fordi de har flinke utviklere som fungerer godt sammen med våre utviklere, sier IT Development Manager Håkan Nykvist i Apotek 1.

Apotek 1 bruker SYSCO fordi de har flinke utviklere som fungerer godt sammen med våre utviklere
Håkan Nykvist, Apotek 1

 

SYSCO sørger for dataene

For å utvikle Norges beste kundeopplevelse og fremtidens apotek, får Apotek 1 nå én løsning som smelter de fysiske og digitale kanalene sammen til en sømløs verdikjede – fra bestilling hos grossist og helt til kunden får varene. Data- og informasjonsflyt mellom forretningssystemer, kassaløsninger og ulike IT-tjenester, er helt avgjørende om Apotek 1 skal lykkes med satsingen. Det er denne dataflyten som gjør at kundene får sine, i mange tilfeller livsviktige, medisiner i butikk eller på nett. Det er SYSCO som sørger for denne kritiske informasjonsflyten.

SYSCO har hatt kunnskapsrike konsulenter hos Apotek 1 i nesten 15 år. I hovedsak har konsulentene vært en del av integrasjonsteamet og jobbet sammen med Apotek 1s egne konsulenter for å tilgjengeliggjøre data og informasjon på en sikker, rask og effektiv måte. 

Her kan du lese om en av utfordringene SYSCO har løst hos Apotek 1.  

Faller et system ned, kan det bety at man ikke får kjøpt medisiner eller at resepter er utilgjengelige. Å være systemvakt for Apotek 1 er derfor en viktig og samfunnskritisk oppgave
Denis Velagic, SYSCO

 

Samfunnskritisk systemvakt

Et av de siste store prosjektene har vært å migrere til ny versjon av integrasjonsplattformen. Her bistår SYSCO med to personer, som jobber sammen fem av Apotek 1s egne konsulenter. Arbeidsoppgavene er i hovedsak integrasjoner, automatisering, overvåkning og feilsøking.

SYSCO-konsulentene er også en del av vaktordningen i Apotek 1. Vaktordningen er ansvarlig for at alle systemene som går via integrasjonsplattformen fungerer som de skal til enhver tid, alle årets dager . 

– Faller et system ned, kan det bety at man ikke får kjøpt medisiner eller at resepter er utilgjengelige. Å være systemvakt for Apotek 1 er derfor en viktig og samfunnskritisk oppgave, forteller sjefskonsulent Denis Velagic i SYSCO, som jobber for Apotek 1.

– SYSCO-utviklerne har generelt god kompetanse og de har mulighet å bruke nettverket hos Sysco for hjelp når det trengs, tilføyer IT Development Manager Håkan Nykvist i Apotek 1.

Her kan du lese mer om SYSCOs konsulenttjenester innen integrasjon og applikasjonsdrift. 

 

Mr. Murphy

At SYSCO-utviklerne er kompetente, illustreres av denne historien: 

Denis Velagic elsker debugging og opplever ofte at han får ting til å feile, der andre ikke får feil. 

– Når det feiler, lærer jeg masse ting. Går det riktig på første forsøk, lærer man ingenting. Jeg kaller meg selv Mr. Murphy, sier Velagic og forteller om Murphy-time:

– Det er når jeg skal «kill that bug».

Dette legges det også merke til hos Apotek 1 på en positiv måte, at problemene løses når Velagic setter i gang. 

Apotek 1 er Norges ledende apotekkjede med over 400 utsalgssteder over hele Norge og over 3.500 ansatte. Apotek 1 er eid av tyske PHOENIX group. 

SYSCO har levert dyktige konsulenter til Apotek 1 i en årrekke, i hovedsak til integrasjonsteamet der SYSCO-konsulentene jobber tett sammen med Apotek 1s egne konsulenter.

KONTAKT RUNAR

BOOK ET MØTE MED RUNAR

ABONNÉR PÅ SYSCO-BLOGGEN