Spar store penger på å flytte Oracle-databaser til skyen

SYSCO_1911_882

Skyen gir mulighet for et fleksibelt og dynamisk forbruk av lisenser, kapasitet og funksjonalitet. Det er smart i en verden som blir stadig mindre forutsigbar. Samtidig gir det store besparelser når du flytter Oracle-databaser til skyen.

Skrevet av: Frank Vikingstad, VP International i SYSCO
 

«Aldri tidligere har utviklingen gått så raskt, aldri mer vil den gå så sakte». Ommund Øvrelid, løsningsarkitekt i SYSCO, siterer en ukjent opphavsmann. Kanskje det var Henry Ford som kunne ha sagt dette. Uansett setter sitatet premissene for hvorfor det er lurt å flytte systemer og applikasjoner til skyen. Med skyen kan man ha et fleksibelt og dynamisk forbruk av lisenser, kapasitet og funksjonalitet. Det gjelder også for Oracle databaser. 

Se videoen der Ommund Øvrelid forteller om besparelsene du kan få ved å flytte Oracle-databaser til skyen:

LAST NED ELLER SE PRESENTASJON

Det skjer store forbedringer, endringer og lansering av nye tjenester i Oracle Cloud.

– Vi ser en veldig stor utvikling nå. Spesielt rundt de skybaserte løsningene. Det skjer store forbedringer, endringer og lansering av nye tjenester i Oracle Cloud. Tekniske løsninger som presenteres i dag, kan være annerledes i nær fremtid, fortsetter Øverlid som har over 20 års erfaring med Oracle-databaser og større produksjonssystemer.

– Strategiske og riktige valg rundt lisenser og servere som ble gjort for flere år siden behøver ikke være optimalt i dag, sier Øvrelid. 

Når man flytter Oracle-databaser til skyen er det særlig tre temaer man må være oppmerksom på:

  1. Kapasitetsberegninger rundt CPU-forbruk og lisensbehov. Med andre ord, hvordan lisens- og CPU-forbruk estimeres i skyen.
  2. Standard Edition vs Enterprise Edition, hva er rett type lisenser og opsjoner for en gitt databaseløsning?
  3. Hva er egnet plattform som en gitt database skal kjøre på, IaaS, PaaS eller DBaaS. Hvilke muligheter og begrensninger gir de ulike plattformene for kapasitet, administrasjon, drift og vedlikehold?

Book et møte med Frank Vikingstad for en gjennomgang av hvordan SYSCO kan bistå din virksomhet i å ta Oracle til skyen:

BOOK ET MØTE MED FRANK

Se video og lær om de tre områdene du må tenke på når du flytter Oracle-databaser til skyen:

LAST NED ELLER SE PRESENTASJON