SYSCO digitaliserer faktura og betaling for svensk pensjonistforening

SYSCO kundehistorie PRO 2 F_Anneli Nygårds

SYSCO digitaliserer faktura og betaling for svensk pensjonistforening.
Med SYSCO Multi Channel Invoice får Pensionärernas Riksorganisation raskere penger på konto, sparer administrasjonen for arbeid og får mer fornøyde medlemmer. Les om fordelene med å digitalisere faktura- og betalingsprosessene.

Skrevet av: Redaksjonen

Med SYSCO Multi Channel Invoice kan medlemmene i Pensionärernas Riksorganisation (PRO) betale kontingenten slik de selv vil. Resultatet er at inntektene kommer raskere på konto og at medlemmene er mer fornøyde.

SYSCO Multi Channel Invoice er en plattform med en rekke verktøy som lar virksomheter øke digitaliseringen av faktura- og betalingsprosessene.
Pensionärernas Riksorganisation (PRO) bruker Multi Channel Invoice blant annet til å automatisere fakturautsendelser og purringer samt å styre innbetalinger mot de rimeligste betalingskanalene. I tillegg kan fakturaenes design tilpasses det enkelte medlem (eller den enkelte kunde).

Vi har mange medlemmer som foretrekker faktura på papir, men vi merker en sterk overgang til digitale løsninger, sier administrasjonssjef Anna Løfdahl i PRO.

- Med Multi Channel Invoice er vi forberedt på fremtidens behov og krav sier Anna Løfdahl i PRO.

Gjør det morsommere å være pensjonist

PRO er Sveriges største møteplass for pensjonister. Organisasjonen jobber for pensjonistenes rettigheter i det svenske samfunnet og er en viktig stemme når pensjonistene skal høres i politiske spørsmål.

Men PROs viktigste oppgave er «å gjøre det morsommere å være pensjonist.» Gjennom organisasjonens lokalforeninger kan man treffe nye mennesker, utdanne seg, reise, nyte ulike kulturtilbud og delta på helse- og velværeaktiviteter.

PRO har cirka 300.000 medlemmer over hele Sverige, som hvert år betaler en medlemsavgift på mellom 300 og 400 svenske kroner. Med om lag 300.000 fakturaer, 300.000 innbetalinger og stadig flere betalingsløsninger skjønner man at å effektivisere og automatisere faktura- og betalingsprosessene er lønnsomt og har stor effekt på organisasjonens likviditet.

Personlig faktura og betaling

Med SYSCO Multi Channel Invoice kan PRO skreddersy og personifisere fakturautsendingen og tilpasse betalingsmulighetene til hva det enkelte medlemmet foretrekker.

En av de beste tingene er at vi kan prioritere de rimeligste betalingsløsningene, slik at det billigste alternativet for oss velges først, sier Anna Løfdahl i PRO.

SYSCO Multi Channel Invoice kom på plass i forbindelse med at PRO fornyet sitt medlemssystem. Løfdahl forteller at organisasjonen samtidig ønsket en bedre løsning for fakturadistribusjon og betalingsoppfølging. Løsningen måtte derfor ha støtte for de mest brukte betalings- og distribusjonskanalene som AvtaleGiro, eFaktura B2C, Peppol B2B, Kivra, e-post og print. I tillegg måtte løsningen også tilby mulighet for personifisering og fleksibilitet av fakturamaler siden PRO sender ut medlemskort og annen informasjon på sine fakturaer.

Automatiserer betalingsprosessene

– Multi Channel Invoice gir gode muligheter for automatikk, sier Anna Løfdahl, PRO.

Siden løsningen er en såkalt Multikanal-løsning kan vi ta betaling gjennom mange ulike kanaler, der vi kan sette opp regler for at de rimeligste kanalene foretrekkes, sier Løfdahl i PRO.

SYSCO har levert Multi Channel Invoice og integrasjon mot PROs medlemssystem. SYSCO konfigurerte Multi Channel Invoice til å støtte de mest brukte betalingskanalene, designet nye fakturamaler og la opp til logikk for automasjon av selve distribusjonen.

– Løsningen forsøker automatisk alltid digitale kanaler, før den til slutt går til print av faktura, forteller Leif Erik Andersen, salgsansvarlig for Multi Channel Invoice i SYSCO.

Han forklarer at Multi Channel Invoice er en plattform for distribusjon av alle typer dokumenter, som gjør at man kan øke digitaliseringen i virksomheter og samtidig kutte kostnader til print og porto. Med dette får man:

  • bedre intern kontroll ved å håndtere hele bedriftens distribusjon i én plattform
  • automatisert flere manuelle oppgaver
  • økt kundelojalitet og bedre kundeopplevelse
  • en løsning som er rustet for det meste av hva fremtiden måtte bringe av metoder for betaling av faktura

– På toppen av løsningen kan bedriftene legge på egne tjenester som bedrer kundeopplevelsen ytterligere. Vi kan som eksempler tilby utsendelse av «soft purring» eller hurtig «checkout» av en faktura med mobil- og kortbetaling. Vi kan måle hvor lang tid det tar fra fakturaen er sendt til betalingen blir gjort via den enkelte distribusjonskanal eller vi kan legge til en rekke forretningsregler som kontrollerer virksomhetens utsendelser og melder om eventuelle avvik som må godkjennes manuelt eller krever ekstra ettersyn, tilføyer Leif Erik Andersen i SYSCO.

Multi Channel Invoice har gitt oss mindre administrasjon. Vi slipper å holde oversikt over hvilke kunder som skal motta faktura i de ulike distribusjonskanalene. Det håndteres av SYSCO Multi Channel Invoice, forteller Anna Løfdahl i PRO.

SYSCO_kundehistorie_PRO_Anna_Løfdahl_F_Anneli_Nygårds

Bildet: Anna Løfdahl i PRO

Hun legger til at kontakten og samarbeidet med SYSCO har fungert veldig bra.

Les om SYSCO Multi Channel Invoicing >


Vil du ha mer informasjon om SYSCO Multi Channel Invoicing, ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat:

KONTAKT OSS