SYSCO er størst og best på Oracle i Norden

Dagfinn-Ringås-SYSCO-Hans-Olav-Hamran-Oracle-1

Oracles skyplattform, OCI, har satt fart på skymigreringen av de tyngste og mest kritiske forretningssystemene, og SYSCO er den Oracle-partneren som hjelper flest virksomheter over i skyen i Skandinavia. Les hvorfor Oracle og SYSCO har så stor suksess med sine skyprosjekter.

Skrevet av: Redaksjonen

Skyplattformen Oracle Cloud Infrastructure (OCI) er så solid at både virksomhets- og samfunnskritiske system kjører trygt og stabilt. OCI skalerer etter behov og sikrer seg selv mot ondsinnede angrep.

Da vi utviklet OCI kunne vi trekke på erfaringene og feilene de foran oss hadde gjort på sin vei til skyen. Det ga oss mulighet til å gjøre tingene helt riktig fra bunnen av. Dette er en viktig grunn for at våre kunder er så fornøyde med OCI, sier Oracles nordensjef Hans Olav Hamran.

Fra kvartal til kvartal vokser antallet virksomheter som flytter over til OCI i stadig større hastighet.

Skyplattformen for samfunnskritiske IT-systemer

– Dataene er selve essensen i enhver applikasjon. Selv i tilfeller der selve applikasjonen følger med over til en konkurrerende sky, velger mange en multicloud-strategi, og flytter databasen til OCI. Det gir størst besparelse og den beste leveransen. Oracle kjører tryggest og best på Oracle, fortsetter Hamran.

Oracle-sjefen forteller at SYSCO er den Oracle-partneren som i dag kjører flest Oracle Cloud-prosjekter i Skandinavia. De fleste prosjektene er «move and improve», der IT-løsningene løftes over i skyen samtidig som de optimaliseres og forbedres.

– Det er ikke mange konsulentselskaper som greier å bygge seg opp i både Norge, Sverige og Danmark, men det ser vi at SYSCO får til. Mange bedrifter i både Sverige og Danmark som har SYSCO som teknologileverandør, sier Hamran.

Oracle og Microsoft med unikt skysamarbeid. Les om Interconnect her >

Nordens største Oracle kompetansehus

Oracles nordensjef understreker at det er krevende å løfte bedriftenes tunge forretningssystemer opp i skyen. Det krever solid Oracle-kompetanse, god kunnskap om skytjenester og kunnskap og erfaring med multicloud og/eller kobling mot on-prem-løsninger.

– Det er ikke alle partnere som kan ta på seg en «move and improve». Skal man lykkes, må man ha solid kompetanse, understreker Hamran.

Det har SYSCO, som er Oracle Platinum Partner i Norden. SYSCO er også kåret til «Oracle Partner of the Year» ni år på rad (2011-2019), og har i alt 24 spesialiseringer og flere hundre sertifiseringer. Dette gjør SYSCO til Nordens største Oracle kompetansehus. SYSCO var også blant de første konsulentselskapene med kompetanse på både OCI og Microsoft Azure samt Interconnect som er Oracle og Microsoft samarbeid rundt sine skyplattformer.

Fordi vi har investert tungt i kunnskap og kompetanse gjennom mange år, har vi suksess med våre «move and improve»-skyprosjekter.
Dagfinn Ringås, SYSCO

SYSCOs gylne triangel

Konsernsjef i SYSCO, Dagfinn Ringås, trekker frem SYSCOs gylne differensieringstriangel som en viktig grunn til at SYSCO i dag har den solide posisjonen som Oracle-partner og blant annet derfor opplever kraftig vekst.

– For å lykkes med skyprosjekter, og for å snu komplekse IT-systemer til digitale suksesshistorier, må du være sterkt på tre områder, sier Ringås og ramser opp:

  1. Du må forstå kundens bransje: SYSCO er bransjeeksperter på energisektoren.
  2. Du må forstå nye sky- og datastrømteknologier: SYSCO har nå et svært bredt og tungt kompetansemiljø både på Microsoft Azure, Amazon, Oracle Cloud, og Apache Kafka.
  3. Du må forstå de eldre og kritiske løsningene kunden allerede har: SYSCO har en mange års historikk som det ledende Oracle-kompetansehuset i Norden.

Han sier at det er kombinasjonen av disse tre som gjør SYSCO helt unike.

Les om hvordan SYSCO bygger en ustoppelig kultur >

Sparer IT-kost med Oracle-sky

– Oracle var kanskje ikke først i skyen, men når de først gikk inn, gjorde de det skikkelig. Vi må huske at vi snakker om teknologien bak nasjonale infrastruktursystemer, forsvarssystemer, helse, tunge ERP-systemer, store databaser og så videre. Dette er forretningskritiske og ofte samfunnskritiske løsninger som vi ikke kan tulle med, som ikke kan feile. Med OCI er Oracle i ferd med å ta en nøkkelposisjon som den teknologileverandøren som virkelig kan håndtere kjempestore datamengder i skyen, sier Ringås.

SYSCO-sjefen mener at en viktig grunn for at etterspørselen etter Oracles skytjenester er så stor, er at skytjenester generelt er blitt mer modne, virksomheter er blitt tryggere på skytjenester og at skyløsninger fører til store besparelser på IT-budsjettet.

– I og med at skytjenestene har en elastisk betalingsmodell som følger forbruket opplever vi at bedrifter kan få en besparelse på opptil 50 prosent, fortsetter Ringås og legger til:

– Med den etterspørselen vi opplever nå, er vi glade for at vi har investert tungt i kunnskap og kompetanse gjennom mange år. Det gjør at vi har suksess med våre «move and improve»-prosjekter. Vi har også «industrialisert» og systematisert hvordan løfter kundenes IT-løsninger over i skyen og samtidig forbedrer dem og gir dem en lavere IT-kostnad. I tillegg kan vi ta fullt ansvar for å overvåke og drifte løsningene i etterkant, slutter Ringås.

Les om hvordan SYSCOs jobber med drift- og overvåkning av IT-systemer >

Les hva Computerworld skriver om saken >

Deler erfaringer fra kundens skyreise

SYSCO følger for øyeblikket en ekte Oracle skymigrering hos en av sine kunder - fra uke til uke. Prosjektet følges i sanntid og du får via video-blogger et innblikk i alle de komplekse spørsmålene som må tas stilling til underveis. Finn ut mer her: The Journey to Oracle Cloud >


Ønsker du en uforpliktende prat med oss?

KONTAKT OSS