Vil skape Norges beste digitale kundeopplevelse

Norsk Tipping fallskjermv2

Sammen med Norsk Tippings egen IT-avdeling, sørger SYSCO og Oracle for at det aldri er nedetid når du skal levere tippekupongen eller heve Flax-gevinsten.

Skrevet av: Redaksjonen

Norsk Tipping vil skape Norges beste digitale kundeopplevelse. 

Tenk deg at du skal levere inn Lotto-kupongen kl. 17:55 på en lørdag med din vanlige tallrekke, men det går ikke fordi IT-systemet hos Norsk Tipping er nede. Du får ikke spilt på tallene dine – og akkurat denne lørdagen ville de innkassert milliongevinsten.

Et slikt scenario er det selvsagt ikke aktuelt at Norsk Tippings kunder skal oppleve. Tvert om. Målet til det statseide spillselskapet er å lage Norges beste digitale kundeopplevelse. Da må IT-systemene alltid være tilgjengelige – hvert minutt, hver dag, gjennom hele året. Og de må absolutt være oppe når trafikken er størst: Toppene kommer når fristen for å levere inn Vikinglotto på onsdager og Lotto-trekningen lørdager med opptil 3.000 transaksjoner pr. sek. 

Sammen med Norsk Tippings egen IT-avdeling, er SYSCO og Oracle teknologipartnerne som sørger for at Norsk Tippings kritiske IT-plattform alltid fungerer

Store datamengder

Norsk Tipping genererer mye data. Det bør ikke være overraskende for noen. Noen tall er:

 • Over 350 ulike spill
 • 2,1 millioner kunder
 • 46 milliarder i årsomsetning inkludert gevinster som reinvesteres i nye spill
 • 6,1 milliarder i overskudd som gikk til gode formål i 2020
 • 2,5 milliarder salgstransaksjoner pr. år
 • 80 prosent av spill skjer digitalt.

Hver uke spiller over 1 million kunder hos Norsk Tipping. SYSCO bidrar til at IT-plattformen alltid virker.

Hver uke spiller over 1 million kunder minst ett av Norsk Tippings pengespill. Det være seg Lotto, Joker, Tipping, KongKasino, Belago, Eurojackpot eller et annet av spillselskapets mange ulike spill i forskjellige kanaler.

For Norsk Tippings IT-avdeling betyr dette at de trenger en solid og sikker infrastruktur som kan håndtere store data- og transaksjonsmengder. 

Et annet viktig tall er års​​omsetningen på 46 milliarder kroner. Dette tallet inkluderer også gevinstene som blir innsats i nye spill.

For IT er tallet 46 milliarder kroner viktig. Det forteller om transaksjonsmengden vi må håndtere.
Tormod Kvalheim, Norsk Tipping

Teknologipartner i 5 år

Norsk Tipping har jobbet sammen med SYSCO siden 2016. Det første prosjektet SYSCO bisto med var å flytte Norsk Tippings Oracle-infrastruktur og databaser til den første generasjonen av Oracle Exadata Cloud i Norsk Tippings private Oracle-sky på Hamar – også kalt Cloud@Customer. 

I forbindelse med Oracle Early Renewal Program, har Norsk Tipping med hjelp fra SYSCOs Oracle-eksperter flyttet databaser og infrastruktur fra første generasjon til andre generasjon av Exadata Cloud@Customer. Mer spesifikt: fra Oracle Server X6-2 til Oracle Exadata Machine X8M. 

– Generasjon 1 ga oss noen utfordringer. Oppgraderinger var tungvinte og medførte ofte nattarbeid. Løsningen var mindre fleksibel, det var komplisert å skille produksjon fra testmiljøer og brukergrensesnitt til administrasjonsverktøyet virket uferdig, forteller Tormod Kvalheim, leder Applikasjon i Norsk Tipping.

Tormod Kvalheim Norsk Tipping

Etter flyttingen til generasjon 2 av Oracle Cloud er er Norsk Tippings Oracle-løsning mer stabil, ytelse og kapasitet er høyere, og fleksibiliteten er økt.

Vi fikk god hjelp av SYSCO da vi gikk over til Cloud@Customer i 2016, og vi har fått god hjelp ved oppgraderingen til generasjon 2 nå. Vi trenger en IT-partner med god erfaring fra liknende, komplekse prosjekter hos andre selskaper. Det får vi med SYSCO, sier Kvalheim.

Han ramser opp noen av fordelene med generasjon to av Oracle Cloud Infrastructure (OCI):

 • Det er mye enklere å registrere servicebehov (service requests)
 • Oppgraderinger foregår uten at Norsk Tipping er involvert og tidspunkt kan enkelt settes opp via administrasjonsverktøyet. 
 • Det er enkelt skalere opp og ned og man kan skalere helt ned til at det ikke brukes CPU-er. Det gjør at Norsk Tipping heller ikke blir fakturert.
 • Mye enklere å lage nye VM-klustere enn tidligere. 
 • Muligheter for mer automatisering og automatisk skalering etter behov.

Les også: NRK først i Norden med Oracle Business Intelligence i skyen >

Følg oss på:

LinkedIn >

Facebook >

Instagram >

Ønsker du en uforpliktende prat med oss?

KONTAKT OSS